У всьому світі зростає попит на функціональні та зручні простори в домівках. Дизайнери та технологи невпинно працюють над створенням рішень, що відповідають стандартам ергономіки. Таким вимогам повністю відповідає вбудована техніка для кухні. На сайті https://viyar.ua/catalog/vstraevaemaya_kukhonnaya_tekhnika/ можна ознайомитися з асортиментом варильних поверхонь і духових шаф.
Вбудована техніка має вагомі переваги:
- відсутні щілини між меблями та обладнанням. Дотримання санітарних норм на кухні досягається меншими зусиллями;
- можна встановити монолітну стільницю та збільшити площу робочої поверхні;
- комунікації сховані за меблями;
- безмежний простір для реалізації ергономічних і унікальних проєктів.
Вибір на користь вбудованої техніки передбачає встановлення варильної поверхні та духової шафи окремо. Такий підхід давно використовується у США та інших країнах. В Україні вбудовані духові шафи мають попит віднедавна. Тому у споживачів дуже багато питань щодо критеріїв вибору цього різновиду кухонної техніки.
Класифікація та важливі характеристики духових шаф
Обладнання поділяється на 2 типи в залежності від джерела тепла:
- Газові. Класичний варіант. Може під’єднуватися до центральної магістралі чи до газового балона. Важливий недолік — обмежений спектр температурних режимів.
- Електричні. Виробники техніки вважають перспективним саме цей різновид кухонної техніки та вкладають кошти у створення прогресивних рішень (режими грилю та конвекції). Електричні духовки нагріваються швидше, краще тримають задану температуру. Тепло може виділятися знизу та зверху. Режими — від 50 до 300°C.
Духові шафи вирізняються габаритами та внутрішнім об’ємом. Висота переважної більшості побутових моделей приблизно однакова. Під час вибору габаритів до уваги беруться ширина та об’єм:
- вузькі та компактні — до 550 мм і до 40 л;
- класичні — до 600 мм і до 60 л;
- широкі — від 600 мм і від 70 л.
Якщо обираєте електричну духову шафу, зверніть увагу на рівень споживання енергії. За цією характеристикою кухонна техніка вбудована поділяється на кілька класів:
- С — найвищі витрати;
- В — середній рівень;
- А — економічне обладнання. Після літери можуть виставлятися значки +. Вони вказують на рівень енергоефективності.
Важливий критерій вибору — тип системи управління:
- механічний. Найдешевша техніка, її легше лагодити. Але ви не зможете виставляти точну температуру. Утримувати техніку з механічним управлінням в бездоганній чистоті досить складно;
- електронні та сенсорні. Зручні у користуванні та догляді. Недолік — складний ремонт і трохи вища ціна;
- моделі з дисплеєм. Оснащені програмним забезпеченням. Найзручніший і найбезпечніший різновид.
Незалежно від уподобань, обирайте кухонну техніку відомих виробників. Не варто заощаджувати на якості.
Де придбати духову шафу
Великий асортимент вбудованої кухонної техніки пропонує «ВіЯр». Завітайте до інтернет-магазину компанії. Тут можна вибрати духову шафу з будь-якими характеристиками. У каталозі «ВіЯр» представлені матеріали для виготовлення меблів, кухонна техніка та фурнітура відомих виробників з бездоганною репутацією. Клієнти отримують можливість купити якісні товари з великим терміном гарантії за вигідною вартістю. Компанія доставляє замовлення по Києву та інших містах Україні. Клієнти «ВіЯр» отримують бездоганний сервіс і комплексні переваги.
Будьте першим, хто прокоментував "Як вибрати духову шафу: поради експертів"