Житомир повністю готовий до запуску опалювального сезону | Times ZT

Житомир повністю готовий до запуску опалювального сезону

На сьогодні, за повідомленням КП «Житомиртеплокомуненерго», котельні міста повністю готові до запуску опалювального сезону з 15 жовтня. Точна дата початку запуску тепла в мережі залежатиме від середньодобової температури.

«Вже місяць наші котельні готові, технічно акредитовані, вузли обліку зроблені. Мережі: цього тижня закінчуємо роботи на одній із найбільших тепломереж у місті по вулиці Пушкінській. Ще є аварійна мережа по Князів Острозьких, якій 53 роки, — працюємо, аби було менше поривів»,

— запевняє директор комунального підприємства Дмитро Рогожин.

Котельні на альтернативному паливі також практично готові до запуску. Наразі закінчуються роботи на РК-6. Окрім того, КП “Житомиртеплокомуненерго” готує документи аби залучити інвестиції на побудову ще кількох таких котелень. Серед них, зокрема, й котельні, яка дублюватиме роботу РК-8 та у разі відсутності газу зможе повністю забезпечити теплом соціальну сферу в одному з мікрорайонів.

Нині фахівці КП “Житомиртеплокомуненерго” також зайняті побудовою модульних котелень, які почнуть працювати у разі виходу з ладу однієї з міських котелень у разі ворожого влучання.

За словами директора підприємтва ціну тарифу на тепло для мешканців міста змінювати не планують. Разом з тим, за вже використане тепло житомиряни заборгували 210 мільйонів, яких зараз надзвичайно потребує підприємство.

З метою зниження втарт тепла комунальне підприємство також займається модернізацією мереж. На сьогодні в місті вже понад 250 будинків, в яких встановлено індивідуальні теплові пункти. В найближчих планах обладнати ІТП ще 123 будинки.

«ІТП — це економія електроенергії на щонайменше 15%. Це рівномірний розподіл тепла по квартирах! В разі пориву, ІТП спрацює на перерозподіл тепла по квартирах, це незалежність від внутрішньобудинкових мереж»,

— додав Дмитро Рогожин.

Будьте першим, хто прокоментував "Житомир повністю готовий до запуску опалювального сезону"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*