Житомирщина: експерти розповіли, у яких продуктах найбільша кількість радіонуклідів

Фахівці лабораторій Житомирщини виявили суттєве перевищення норм радіоактивного цезію в молоці, грибах та лікарських рослинах.

Відповідну інформацію оприлюднили вчора, 11-го вересня у пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби Житомирщини.

«Радіоактивне забруднення харчових продуктів наразі вважаємо досить актуальною проблемою, адже навіть зараз Житомирщина досі потерпає від наслідків Чорнобильської катастрофи. Про негативну дію радіоактивних речовин та їх продуктів розпаду знає кожен із нас. Тому, одним із завдань Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області є не допустити обіг продукції з перевищеним вмістом радіонуклідів», – зазначають у прес-службі.

Так, з 116 випадків основні частини перевищення норм небезпечних речовин зафіксовані у таких районах:

  • Народицькому – 53,4%,
  • Овруцькому – 18%,
  • Олевському – 13%,
  • Ємільчинському – 8%,
  • Лугинському – 5%,
  • Малинському – 2,6%.

Будьте першим, хто прокоментував "Житомирщина: експерти розповіли, у яких продуктах найбільша кількість радіонуклідів"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*