На Житомирщині посадовці вкрали більше 4 млн грн «чорнобильських» коштів

У привласненні понад 4 млн грн «чорнобильських» коштів на Житомирщині обвинувачують чотирьох посадовців.

Серед них:

  • колишній посадовець Житомирської облдержадміністрації;
  • три посадовці райдержадміністрації;
  •  двоє пособників.

Ділки користувалися розробленою схемою протягом 2017-2020 років.

Спочатку вони підшукували так званих «переселенців» – громадян, яких попередньо реєстрували у будинках радіаційно забруднених сіл Коростенського району. Згодом, на підставі нібито проживання цих осіб у помешканнях такої категорії, купували для них житло вже у «чистій» зоні, хоча «новосели» насправді нікуди не переселялися, а й далі залишалися проживати у своїх домівках у Коростені.

Натомість будинки у забрудненій зоні фігуранти справи «викупляли» за цільові бюджетні кошти за значно завищеною ціною. Зокрема, напівзруйнований сільський будинок на радіаційно забрудненій території Коростенського району, на підставі підробленої оцінки нерухомості, коштував понад 300 тис. грн.

За результатами проведених експертиз, учасники організованої групи внаслідок корупційної схеми, що діяла протягом декількох років, «відшкодували» за 12 будинків понад 4 млн грн, які привласнили.

Наразі накладено арешти на майно обвинувачених, а саме: 5 земельних ділянок, будинок, 4 квартири, 3 нежитлові будівлі, майновий комплекс та 10 транспортних засобів.

Нагадаємо, у Житомирі шахраї заробляли на бронежилетах для ЗСУ.

Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині посадовці вкрали більше 4 млн грн «чорнобильських» коштів"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*