“Поліський крафтовий продукт” – під такою назвою проходить 16 лютого благодійний ярмарок на технологічному факультеті Поліського національного університету в Житомирі.
На ньому, за словами організаторів, представлено більше сотні страв, приготовлених виключно з домашніх продуктів.
Під час заходу відвідувачі можуть спробувати кожну, пригоститися узваром, а на знак подяки залишити будь-яку суму коштів на потреби ЗСУ у спеціальній скриньці.
До слова, колектив викладачів і студентів факультету на постійній основі допомагає захисникам – відправляють на передову посилки із салом, м’ясною продукцією, солодощами, а також виготовленими самотужки окопними свічками.
У такому ж тандемі готувалися до ярмарку-дегустації.
Зокрема, студенти презентували страви, які притаманні певному району Житомирщини: випічку із різними начинками – бринзою, журавлиною, гарбузом, деруни, вареники, ковбаси, млинці з сиром, маком, вишнями, домашню консервацію, квашені яблука, а також окремо страви готували викладачі кафедри технології виробництва, переробки та якості продукції тваринництва – смажені карасі, солені помідори, вареники з шкварками, смажену свинину, рульку, кров’янку, бринзу, ковбасу з м’ясом і картоплею, коржики, тушковану картоплю в горщиках та ін.
Традиційно на столі був хліб з сіллю, ріг достатку, а ще канапки із салом, оселедцем і льоном, хрін.
Юлія Демусь
Улюблена справа: майстриня з Черняхова про творчість для втіхи та допомоги ЗСУ (ФОТО)
Будьте першим, хто прокоментував "Виключно домашня смакота: в Житомирі Поліський університет проводить благодійний ярмарок (ФОТО)"