Україна виготовлятиме високоточні ракети «Вільха-М»

Перший заступник голови Національної асоціації оборонно-промислового комплексу України Іван Вінник заявив про налагодження виробництва високоточних ракет «Вільха».

Він заявив, що наразі виробники планують модифікувати «Вільхи-М», щоб збільшити її радіус дії до 150 км. Він відмовився уточнити, коли саме можуть бути готові ракети та скільки їх буде виготовлено.

«Скажімо так, сподіваємось, якраз під час контрнаступу, вірогідність якого очікують на півдні, у напрямку Азовського моря. Випробування проходитимуть на полі бою», – заявив він. 

Поки ж на фронті працює ракета «Вільха». Відносно нову розробку ЗСУ вже випробували у реальних бойових діях проти російської армії. Висока точність ракет, за словами Вінника, забезпечується завдяки використанню так званих «газодинамічних рулів» – десятків невеликих поперечних ракетних двигунів – вони допомагають коригувати напрямок польоту ракети по сигналу GPS.

«Вільха-М» вважається досить високоточним боєприпасом, проте виробник не розголошує точну відстань максимально допустимого відхилення ракети від цілі.

За деякою інформацією, ця відстань може становити 10-15 метрів і цей показник не залежить від дальності пострілу ракети.

Нагадаємо, Європейський парламент заборонив співробітникам користуватися TikTok.

Будьте першим, хто прокоментував "Україна виготовлятиме високоточні ракети «Вільха-М»"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*