Сів покурити і згорів: на Коростенщині вогнеборці виявили за столом у палаючому будинку тіло господаря

За останню добу на Житомирщині вогнеборці виявили на пожежах тіла двох погорільців.

9 травня о 13:55 звягельських рятувальників сповістили про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с. Жарі Баранівської громади. Повідомили про надзвичайну ситуацію рятувальників селяни, які дещо пізно помітили загоряння. В селі проживає мало людей та ще й дім, який загорівся, розташований на околиці населеного пункту. 

Відтак, коли бійці ДСНС прибули за викликом, полум’ям було охоплено дах оселі по всій площі та веранду. Рятувальників попередили, що всередині житла може знаходитися літній чоловік. Вогнеборці застосували апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання та зору. Під час проведення розвідки, вони відшукали в кімнаті на підлозі тіло загиблого 83-річного чоловіка. 

Вже за годину пожежу вдалося ліквідувати. Вогонь знищив дах оселі та веранду. Перекиданню полум`я на сарай та літню кухню, що збудовані за 2 м від осередку займання, вдалося завадити. Окрім того, бійці ДСНС винесли з палаючого будинку наповнений газовий балон. 

За попередніми висновками фахівці, причина загоряння — порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення. 

Аналогічна трагедія сталася і на Коростенщині, у с. Липники Лугинської громади. Там горів дім, вогонь з якого перекинувся на господарчу будівлю. На попелищі вогнеборці виявили тіло 69-річного чоловіка на стільці в помешканні. Чоловік сидів за столом у кімнаті. 

Під одним дахом знаходилася Через легкозаймстість конструкцій вогонь швидко розповсюдився на господарчу будівлю, яка розташована була під одним дахом з оселею. Вогонь знищив дах оселі та господарчу будівлю. 

За попередніми висновками фахівців ДСНС, причиною пожежі стала необережність піч час куріння. За словами односельців, чоловік полюбляв палити цигарки. Напередодні він знаходився у веранді та палив цигарки, сидячи в кріслі. Потім чоловік пішов відпочивати у дім, а один з необачно кинутих недопалків і призвів до займання. 

Нагадаємо також, що у пожежі на Звягельщині мало не загинуло подружжя.

Будьте першим, хто прокоментував "Сів покурити і згорів: на Коростенщині вогнеборці виявили за столом у палаючому будинку тіло господаря"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*