Коли за вікном лютує холодний вітер, а вдома хочеться відчути тепло та затишок, вашу родину неодмінно порадують зігріваючі напої власного приготування.
З приходом осені до міста, в сезонних меню всіх закладів громадського харчування з’являються цікаві та смачні гарячі напої, які неодмінно хочеться встигнути скуштувати. Але не обов’язково йти до кав’ярні, щоб здивувати себе і своїх близьких смачними та корисними новинками. Їх запросто можна приготувати у себе вдома. Для цього необхідно лише трішки часу, прості інгредієнти та позитивний настрій.
Імбирний чай
Інгредієнти:
- корінь імбиру,
- цукор,
- гілочки сушеної або свіжої м’яти,
- лимон,
- яблука,
- вода.
Для початку промийте корінь імбиру та наріжте його тоненькими пластинками. Підігрійте воду, розчиніть в ній цукор та доведіть суміш до кипіння. Після цього додайте імбир, м’яту і продовжуйте варити ваш чай протягом 10 хвилин. Коли напій трохи охолоне, додайте до нього скибочки лимону та яблук.
Глінтвейн з червоного вина
Інгредієнти:
- вино за власним смаком,
- мед,
- апельсин;
- спеції: кориця, аніс, гвоздика.
Існує величезна кількість варіантів приготування цього напою. Кожен додає або прибирає щось своє і в результаті отримує новий смак. Вино добре розігрівають на невеликому вогні (не доводячи до кипіння – це важливо), додають до нього мед, цитрусові та спеції. Після чого знімають напій з вогню, накривши кришкою та залишивши настоюватись протягом приблизно 5 хвилин.
Грушевий глінтвейн з білого вина
Інгредієнти:
- біле вино,
- груша,
- мед,
- лимон,
- гілочки чебрецю,
- розмарину,
- палички кориці.
Нарізану скибочками грушу разом з медом, чебрецем та розмарином залити вином, додати трохи лимонного соку та добре розігріти. До напою варто додати паличку кориці.
Зігріваючий обліпиховий чай
Інгредієнти:
- обліпиха,
- цукор,
- вода,
- апельсин,
- лимон,
- гілочка розмарину.
Для приготування цього напою слід перетерти обліпиху з цукром та водою. Отриману суміш ретельно процідити та довести до кипіння. Після чого додати її до окропу разом з скибками лимону, апельсину та розмарину.
Какао з маршмелоу
Інгредієнти:
- какао,
- молоко,
- зефір маршмелоу,
- кориця.
До кип’яченого молока додати какао. Пропорції краще всього визначати за своїм смаком. Після цього додайте корицю та ретельно все перемішайте. Перед подачею напій посипається маршмелоу. З варіантами декору напою можна дещо поексперементувати та прикрасити його збитими вершками чи посипати стружкою кокосу.
Кава з кленовим сиропом
Інгредієнти:
- кава,
- вода,
- молоко,
- кленовий сироп,
- гвоздика,
- ваніль,
- кориця.
Для початку потрібно приготувати міцну каву. Потім до чашки з кавою налити кленовий сироп і тепле молоко. Перемішавши напій, додати до нього трошки ванілі, кориці та гвоздику.
Тетяна ОВСІЄНКО
Будьте першим, хто прокоментував "Топ осінніх зігріваючих напоїв, які можна приготувати вдома"