Міністр оборони Сергій Загороднюк: план Штайнмаєра є ризикованим

Сьогодні, 9 жовтня, під час зустрічі з громадськими організаціями атовців в Житомирі виступив міністр оборони України Сергій Загороднюк. 

«Завдання Міністерства оборони захищати стратегічні інтереси України, в тому числі доводити їх до політиків, які їх не завжди розуміють, доводити інтереси країни до відома збройних сил та зробити все, аби уникнути стратегічних чи інших помилок. Ми всі розуміємо, що план Штайнмаєра, який наразі пропонується, є ризикованим. Бо вихід військ має початися з питання безпеки, насамперед, а потім вже всі інші пункти. Але ще потрібно дійти до цього, бо перемовини можуть так і залишитися на рівні перемовин, і тоді навіть не було б сенсу зараз тут збиратись.Тому наразі наше завдання — розробити професійну позицію та донести її до політиків, аби чітко слідувати опрацьованому та продуманому плану» — пояснив Загороднюк.

Міністр оборони також повідомив, що зараз триває реформування збройних сил. 

«Ми робимо їх сильнішими, кращими, більш підготовленими та оснащеними. Вчора Президентом України було затверджено бюджет на Збройні сили у 2020 році. Це найвищий бюджет за всю історію України у розмірі 136 млрд грн. У поточному 2019, для порівняння, було виділено 102 млрд грн» — повідомив міністр.

До кінця 2019 року Сергій Загороднюк пообіцяв вибудувати антикорупційну систему, бо наразі важливо, аби виділені гроші застосовувалися безпосередньо за призначенням. В першу чергу запланована суму інвестуватиметься на озброєння військової техніки.

«Друга, не менш важлива ланка для інвестування — це військова інфраструктура, військові бази та містечка» — розповів міністр оборони.

Загороднюк пояснив, що наразі опрацьовуються плани, яким чином уникнути ризиків, адже ситуація із формулою справді складна.

«Це 410 км лінії розмежування, де кожен кілометр укріплення відрізняється від іншого. Це ж не стіна Трампа, яка більш-менш однакова серед пустелі! Тому наразі велика кількість професіоналів розробляють стратегію реалізації формули Штайнмаєра. Є купа нюансів, на які не можна погоджуватися під час перемовин, бо ж ніхто не вірив і ніколи не повірить росіянам. Всі ми знаємо поговірку ще з часів Другої світової війни, що папери не варті підпису. Завжди треба мати „план Б“ та страховку» — сказав міністр оборони.

А ми нагадуємо, що 9 жовтня, в Житомирі відбулася перша зустріч у рамках програми «Діалоги про Україну», на якій Міністр оборони Андрій Загороднюк розповів деталі імплементації «формули Штайнмаєра». Сьогодні заступник міністра у справах ветеранів також зустрівся з житомирськими атовцями.

Будьте першим, хто прокоментував "Міністр оборони Сергій Загороднюк: план Штайнмаєра є ризикованим"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*