За християнськими звичаями та в обмеженому колі – як ховатимуть померлих від COVID-19 на Житомирщині

Пацієнт, який помирає від зараження COVID-19, спочатку поступає в патанатомічне бюро, де за потреби судово медичною експертизою проводять розтин. Після цього тіло померлого обробляють дезинфектантом, поміщають у герметичний мішок, який теж продезинфікований.  Герметично закриту труну доставляють на місце поховання комунальні служби та в обмеженому колі рідних ховають померлого від коронавірусу.

Про це сьогодні під час прес-брифінгу в Житомирській облдержадміністрації розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

“Процедура поховання проходить на відкритому повітрі й з обмеженою кількістю осіб для того, щоб поховати людину дійсно за християнськими звичаями. Померлого для працівників комунальних служб видають не в першу добу, а через 12-24 години після смерті. Вірус так само гине разом із біологічним матеріалом померлого, а дезінфекція дозволяє уникнути зараження оточуючих. Сьогодні ми сподіваємось, що наші пацієнти максимально одужають й комунальним службам міст і районів не доведеться масово готувати кладовища для захоронення пацієнтів”, – зазначив Суслик.

Нагадуємо, що на Житомирщині СБУ викрила підпільне виробництво антисептиків (ФОТО) (ВІДЕО).

Будьте першим, хто прокоментував "За християнськими звичаями та в обмеженому колі – як ховатимуть померлих від COVID-19 на Житомирщині"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*