Людмила Зубко: Розроблені Протоколи для безпечного навчання у школах передано до МОЗ

У вівторок, 11 серпня, ініціаторка проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» Людмила Зубко оприлюднила Протоколи інфекційної безпеки для загальноосвітніх навчальних закладів. Ці Протоколи були напрацьовані її командою спільно з Національною експертною групою з інфекційного контролю NEGIC.

Протоколи вже викладені у відкритому доступі на сайті https://zubko.com.ua/. Як зазначила Людмила Зубко, документ вона уже передала до Міністерства охорони здоров’я.

«Цей документ відпрацьований «у полях». Це дуже практична рекомендація про те, як захистити навчальні заклади від різних інфекцій, не тільки від коронавірусу. Як зустрічати учнів та колектив навчального закладу, як і чим правильно проводити дезінфекцію, як безпечно організувати харчування у школах, що робити при виявленні симптомів хвороби і так далі», – повідомила підприємиця, засновниця громадської організації «Житомир, зроби голосніше».

У квітні Людмила Зубко разом з експертами-інфекціоністами NEGIC розробила аналогічні протоколи для безпечного початку функціонування закладів харчування. Тоді МОЗ взяло за основу напрацьовані командою Зубко документи, і вже у травні почали роботу кафе та ресторани.

«Ми завжди попереду влади. Весною цього року МОЗ використав протоколи безпечної роботи для бізнесу, які ми розробили спільно з NEGIC. Тепер ми готові передати наш досвід для шкіл», – зазначила Зубко.

Паралельно з Протоколами у житомирській школі «Сяйво», на якій відпрацьовується зразковий стандарт безпеки, було встановлено обладнання, необхідне для зниження інфекційних ризиків на 90%. Ініціаторка проєкту закликала долучатися й інші навчальні заклади.

Приєднатися до проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» може будь-яка школа Житомира. Для цього треба заповнити чеклист самоперевірки своєї школи. Анкету буде опрацьовано фахівцями з інфекційного контролю, які нададуть детальні рекомендації щодо забезпечення протиепідемічної безпеки у конкретному навчальному закладі. Подальший алгоритм викладений на сайті https://zubko.com.ua/safeschool.

Раніше вже повідомлялося, що у Житомирській школі «Сяйво» в рамках проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» було встановлено ультразвукові зволожувачі, диспенсери для дезінфекції рук, автоматичні сушарки, вимірювачі мікроклімату, ліктьові змішувачі, безконтактні термометри, термогігрометри та багато іншого.

Будьте першим, хто прокоментував "Людмила Зубко: Розроблені Протоколи для безпечного навчання у школах передано до МОЗ"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*