Через високий вміст нітратів на ринках Житомирщини не допустили до продажу понад 2т овочів

Через високий вміст нітратів на ринках Житомирщини не допустили до продажу понад 2т овочів

За останні два місяці на ринках Житомирщини не допустили до продажу понад дві тонни ранніх овочів. Передусім, це редька, огірки та кабачки. Причина – істотне перевищення нітратів. Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ігор Волківський.

Лідером у загальній вазі залишається редька — 1088 кілограмів, огірок — 848 кілограмів. За кількісним показником зафіксовано перевищення норми в огірках в 2,5 рази, кабачків в 1,9 разів, редьки в 1,8 рази та капусти в 1,1 раз. На відміну минулорічних даних, на сьогодні в столовому буряці та цибулі перевищення норми нітратів не зафіксовано “,

– зазначив посадовець.

Переважна більшість забракованих овочів – українських виробників. Серед закордонних порушників, в основному турецькі аграрії.

Відтак аби убезпечити себе і свою родину у весінній період спеціалісти радять:

  • не купувати ранні овочі на стихійних ринках;
  • замочувати овочі перед вживанням хоча б на 30-40 хвилин;
  • приготовані із свіжих овочів салати споживати відразу, не відкладаючи їх в холодильник;
  • віддати перевагу відварюванню овочів, по можливості.

Нагадаємо також, що розсаду овочів та квітів, саджанці декоративних рослин житомиряни можуть купити в теплиці Поліського університету.

Будьте першим, хто прокоментував "Через високий вміст нітратів на ринках Житомирщини не допустили до продажу понад 2т овочів"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*