На Житомирщині пенсіонерка потрапила до реанімації через отруєння грибами

Жахливий інцидент, який ледь не залишив літню коростенку життя, стався 1-го серпня.

Жінка 1931 року народження була госпіталізована до реанімаційного відділення райлікарні медиками “швидкої”. На момент обстеження було встановлено, що напередодні вона вживала дикорослі гриби. Лікарі впевнені, що таке жахливе отруєння пенсіонерка отримала через неправильне приготування небезпечних смаколиків.

А ми вкотре наголошуємо мешканцям Житомирщини: не збирайте гриби, якщо не впевнені, що знаєте їх – якими б апетитними вони не виглядали. Декілька разів перевірте гриби вдома, особливої уваги потребують ті, які збиралися дітьми. Якщо маєте хоча б мінімальні сумніви щодо безпечності – викидайте.

Також відзначимо, що усі дикорослі гриби обов’язково мають піддатися термічній обробці в день збору. Прокип’ятіть гриби 7-10 хвилин, після чого відвар злийте(!). Лише після цього їх можна готувати за звичним для вас методом: зварити або посмажити.

А ми нагадаємо, на Житомирщині пенсіонерка отруїлася грибами.

Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині пенсіонерка потрапила до реанімації через отруєння грибами"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*