Різновиди та тонкості вибору самбуки Р

Різновиди та тонкості вибору самбуки

Самбука, він же лікер з анісу, не поступається в популярності іншим міцним алкогольним напоям. Італійська самбука користується неабияким попитом серед гурманів, саме через свій унікальний смак та ніжний аромат. Існує чимало різновидів цього напою, кожен із яких має свої особливості та переваги.

Класичний варіант напою має прозорий колір. Проте з часом з’явився алкоголь самбука в Maudau, де можна спробувати чорний та червоний лікер. Далі поговоримо про них детальніше.

Білий лікер

Біла самбука відрізняється своїм прозорим виглядом та вираженим ароматом анісу з легкими нотками лимону. Цей варіант чудово поєднується з сиром, морепродуктами, фруктами та десертами. Саме в цю самбуку прийнято додавати кавові зерна. Це традиційний італійський спосіб подачі самбуки. 

Чорний лікер

Чорна самбука часто використовується у коктейлях, адже можна створити вау-ефект підпаливши її під час подачі. Однак справжні гурмани рекомендують спробувати цей напій із чорним шоколадом, пудингами та кондитерськими виробами, оскільки він не так добре поєднується з морепродуктами, оливками та солоними закусками, як його білий аналог.

Червоний лікер

Червона самбука відрізняється яскравими фруктовими нотками та насиченим червоним кольором. Цей вид напою є доволі екзотичним, адже може містити в складі банани, апельсини та зелені яблука.

Що варто знати про вибір самбуки? 

Якщо вам потрібен лікер для коктейлів, то краще купувати саме прозорий варіант. Існує безліч рецептів, які можна приготувати на його основі. Важливо також звернути увагу на виробника. Якщо ви новачок у виборі самбуки, то обов’язково перш ніж придбати цей напій ознайомтеся в маркеті необхідних штук з найпопулярнішими торговими марками даного лікеру. 

Найкращі з них:

  • Barbero;
  • Molinari;
  • Bottega;
  • Luxardo.

Найбільший попит має бренд Luxardo, який пропонує одинадцять видів лікеру. Його асортимент включає малиновий, полуничний та яблучний смаки, а також додаткові інгредієнти, такі як груша та кориця. 

Бренд Molinari зберігає рецептуру свого лікеру в секреті. Відомо лише про використання цукру, анісової олії та пшеничного спирту. Перші партії товару цього виробника з’явилися на ринку ще у 1945 році. 

Сьогодні продають низькоякісні аналоги цього напою, тому важливо уникати придбання підробок. Якісна самбука має густу та щільну консистенцію. Обираючи лікер, добре потрусіть пляшку. Якщо на поверхні не утворюються бульбашки або вони швидко розчиняються, то це якісний лікер. Наявність піни на поверхні може свідчити про підробку та додавання консервантів і синтетичних барвників. 

Пляшка повинна бути виготовлена з товстого скла. Зазвичай білий лікер розливають у прозорі пляшки. Переконайтеся, що написи на пляшці написані мовою оригіналу – італійською. Ретельно ознайомтеся з вмістом напою, щоб не придбати лікер низької якості та від сумнівного виробника. 

Врахуйте все написане вище та насолоджуйтеся унікальними коктейлями на основі італійського лікера.  

Ця стаття також доступна російською

Будьте першим, хто прокоментував "Різновиди та тонкості вибору самбуки"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*