Супрун розповіла українцям про шкоду та користь кавунів

Міністерка наголошує: аби отримати користь від сезонної ягоди, обов’язково перед вживанням її треба ретельно вимити, адже на немитих поверхнях кавунів живуть такі кишкові інфекції, як Salmonella та Listeria.

Найбільш ймовірно підчепити інфекцію під час вживання ягід, які продаються на узбіччях доріг або на ринках, неподалік м’ясних прилавків. Меншу небезпеку несуть кавуни, які можна придбати у супермаркетах.

Також необхідно бути обачними та не переїдати кавунів тим громадянам, які мають надлишок калію в крові, адже у них може виникнути спазм м’язів або аритмія.

За словами Супрун відомо, що насіння кавуна має дуже велику кількість корисних речовин, але їсти його не потрібно, адже окрім “користі”, у ньому містяться й антинутрієнти: фітин, таніни, оксалова кислота й інгібітори трипсину (ферменти, які розщеплюють білки).

На останок вона порадила не викидати насіння з кавунів, а посушити його в духовці та зберігати “на довгі зимові вечори, коли так хочеться чогось погризти”.

Нагадаємо, що у МОЗ взялися за “бояришнік”: Супрун повідомила про можливе збільшення ціни на ліки.

Будьте першим, хто прокоментував "Супрун розповіла українцям про шкоду та користь кавунів"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*