Є люди, які не уявляють не лише свого ранку, а й цілого свого життя без кави. Для когось це – інтимний своєрідний ритуал або заряд енергії на весь день. А комусь можуть просто подобатися різні види та смаки кави, які людина збирає, наче колекцію.
У наш час кавовий бізнес має неабиякий успіх. Адже кавоманів стає все більше. Цей витончений напій люблять багато, а от правильно його приготувати насправді вміють одиниці. Times.Zt зібрав декілька секретів, які обов’язково допоможуть вам у приготування ідеальної кави:
Зберігати мелену каву необхідно у закритій герметичній ємності у холодильнику і лише декілька тижнів!
- Для м’якості смаку в каву додають пів чайної ложки вершкового масла.
- Для посилення аромату каву додайте декілька кришталиків солі або ж імбир! Додавати потрібно в турку з кавою, яка ще без води.
- Щоб у кави був карамельний смак, необхідно в мелену каву в турці додати ½ ч. л. коричневого цукру, потримати на слабкому вогні, а потім додати воду. Ще у каву можна додати какао.
- Ідеальною кава у турці буде в пропорції 2 ч. л. кави на чашку води 180 мл. Або ж користуйтеся терезами. Американська Асоціація The Specialty Coffee Association of America використовує такий коефіцієнт співвідношення: 55 грамів кави на кожен літр води.
- Каві в турці не можна давати закипіти. Та шкірочка, яка утворюється при нагрівання, зберігає увесь смак та аромат у самій турці. Потрібно давати лише піднятися каві, й одразу знімати з вогню. Таку процедуру необхідно повторити тричі.
- Для приготування ідеальної кави не потрібен поквап. Кава у турці має готуватися на слабкому вогні
- Не буває поганої кави. Просто потрібно вміти підібрати її, слухаючи свій організм. Тому краще купувати каву не великими пачками, а по 50-100 грамів, і бажано у спеціалізованих магазинах.
- Для смачної кави вода з-під крана не годиться! Потрібна чиста, фільтрована вода.
- Виберіть ідеальний для себе помол, від цього залежить різниця у смакові.
- Віддавайте перевагу якісній каві у зернах, яку ви зможете змолоти самостійно й одразу приготувати. Тоді це буде справжня свіже змелена кава.
Перед подрібненням кавових зерен, їх потрібно охолодити. В такому разі з меншої кількості кави можна отримати більше аромату.
Тетяна РІХТЕР
Дивіться також: Топ осінніх зігріваючих напоїв, які можна приготувати вдома
Будьте першим, хто прокоментував "Як приготувати ідеальну каву: секрети та поради"