У Житомирі волонтери розіграли каску та «сухпайок» окупантів: кошти від лотереї підуть на авто для 95 бригади (ФОТО)

Уже наступного тижня у Житомир приїде автомобіль, який волонтери готуються передати на потреби десантників 95 бригади. Його вартість – 4 тисячі доларів. Кошти збирає місцевий волонтер Артем Сохацький. Це вже п’ятий транспортний засіб для ЗСУ на його рахунку.

Цього разу, окрім звичного оголошення про збір коштів, до якого можуть долучитися усі бажаючі, запустив кілька паралельних продажів з оригінальним речами – футболки із фотографіями десантників 95-ки, чашки із патріотичною символікою та актуальними образами й висловами, а також влаштував лотерею.

Зокрема, серед запропонованих лотів – дві футболки з різними принтами, чашка із світлиною пораненого 22-річного житомирського воїна Богдана Логовського, каска та “сухпайок” російських окупантів. За кілька днів учасниками лотереї стало близько сотні осіб, які задонатили 22 500 гривень. Умови – переказати на рахунок волонтера не менше 100 гривень, отримати порядковий номер і дочекатися розіграшу. Частина учасників зробили по кілька переказів. Крім цього, були разові платежі по 2000 та 2500 гривень.

Житомирянка Єлизавета Довбняк зробила п’ять донатів, за які отримали стільки ж номерів для участі, за одним з яких і виграла каску. Розповідає, що постійно фінансово підтримує волонтерів, які опікуються потребами героїв з передової. Інформацію про лотерею Артема побачила в соцмережі у знайомого та вирішила приєднатися. Навіть не сподівалася щось виграти, а тим паче каску. На неї поки планів не має. Як варіант, каска може стати лотом на іншому аукціоні зі збору коштів для воїнів.

За словами Артема, трофейні речі російських військових спеціально для лотереї з Донеччини йому передали бійці 95 бригади. Наразі має ще одну посилку з подібним набором – бронежилет, каска й аптечка окупантів, які також стануть у нагоді під час чергової лотереї.

“Збір на автівку для 95 бригади вже на фінішній прямій. До мене приєднався волонтер із Житомира Олег Дрогоруб. За добу на цю потребу він окремо зібрав 57 тисяч гривень, – розповідає Артем Сохацький. – До речі, вчора мені зателефонував знайомий Антон Клюйко і поділився, що готовий подарувати свій “Range Rover” для ЗСУ. Трохи коштів і часу піде на модернізацію автомобіля, але він призначений саме для наших захисників”.

Серед найближчих благодійних заходів у Житомирі, які організовує Артем Сохацький, – розіграш кепки з автографом репера Ярмака, два концерти, відкрите тренування за участю титулованого боксера Дениса Берінчика 11 серпня, лотерея з футболками відомих спортсменів.

Поки триває їх збір, та про свою готовність підтримати вже повідомили кілька футболістів – гравці Національної збірної та гравці української Прем’єр-ліги. У їх числі – Данило Сікан (футболіст збірної та Фк «Шахтар»), Андерінсола Есеола (“Гебар” Пазарджик), Павло Оріховський (вихованець “Динамо”, грає за “Колос”), Андрій Ткачук (гравець “Карпат”).

ФК “Полісся” та СК “Дніпро 1” передадуть футболки з підписами гравців, екс-гравець “Полісся” Олег Мозіль надасть свої рукавиці.

Юлія Демусь

Житомирянка Анна Перепелиця у Німеччині долучилися до благодійного перфомансу на підтримку України (ФОТО)

В Житомирі рятувальники навчали добровольців діям у разі надзвичайних ситуацій (ФОТО-ВІДЕО)

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі волонтери розіграли каску та «сухпайок» окупантів: кошти від лотереї підуть на авто для 95 бригади (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*