14-річна Єлізавєта Морозюк з Житомирщини щомісяця відправляє імбирне печиво десантникам на передову (ФОТО)

14-річна Єлізавєта Морозюк виготовляє імбирне печиво десантникам на передову

Її ароматна домашня випічка долає сотні кілометрів на шляху до адресатів і все заради того, аби поділитися із захисниками теплом, увагою і турботою, щоб вони точно знали, заради кого боронять країну.

«Я не волонтер, просто допомагаю ЗСУ», – так скромно про свою діяльність говорить 14-річна Єлізавєта Морозюк, яка навчається в 9 класі Райгородського ліцею на Житомирщині.

Дівчина захоплюється кондитерською справою – вдома випікає торти, рулети та інші десерти, а з серпня цього року на регулярній основі готує смачні передачі для воїнів на фронт. Розповідає, що у складі ЗСУ несе також службу її тато. Він став на захист у перші дні повномасштабного вторгнення.

«Хочу, щоб найшвидше настала перемога і всі наші військові повернулися додому живі. Це мене надихає робити все, що в моїх силах, аби так і сталося. Також мотивують тато, мама і всі рідні, які, власне, і є моїми спонсорами, оскільки покривають фінансову частину затрат на виготовлення випічки», – додає Єлізавєта.

Зосередила свою увагу основним чином на медово-імбирному печиві, адже воно має довготривалий час зберігання, а у складі тільки корисні продукти. Щоразу готує такого близько сотні, а ще кекси та іншу випічку. По завершенню – фасує, пакує, додає листівки з побажаннями і далі волонтери разом з іншою допомогою доставляють це на позиції бійцям.

Єлізавєта розповідає, що таких поїздок на місяць може бути декілька і кожного разу вона намагається долучитися. Процес випікання і прикрашання медово-імбирних виробів займає два-три дні. Переважно робить їх у вигляді сердечок і покриває глазур’ю в патріотичних кольорах. Спеціально до різдвяно-новорічних свят розширила асортимент – додалися ялинки і традиційні чоловічки.

До речі, жодних складнощів, каже Ліза, у приготуванні імбирного печива нема. Головне – знати і дотримуватися технології, використовувати якісні інгредієнти. Свого часу вона навчилася всьому сама, переглядаючи майстер-клас в мережі і все вдалося вже з першого разу.

Здебільшого печиво передає для десантників 1 батальйону 95 бригади, яким  командує Герой України Володимир Соснін. У свою чергу військові надіслали Лізі подяку, а ще  постійно  діляться у соцмережах світлинами із її випічкою, яку споживають до чаю та кави.

Юлія Демусь

Волонтерка Анна Желізко із Хорошева організувала пошиття рукавиць- трансформерів для ЗСУ: як підтримати (ФОТО)

В Овручі на виставці «Обереги України» демонструють ляльки-мотанки від майстринь з  різних регіонів (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "14-річна Єлізавєта Морозюк з Житомирщини щомісяця відправляє імбирне печиво десантникам на передову (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*