Люди з різних куточків України та світу ідуть до бердичівської святині (ВІДЕО)

Ось така гамірна юрба на вулицях Бердичева означає одне: на дворі – липень, а отже у місто йдуть паломники до ікони Матері Божої Бердичівської. Сотні людей з різних міст України і навіть з-за кордону долають хто десятки, а хто і тисячі кілометрів, щоб вклонитися святині і попросити у Діви Марії – Матінки Божої святого Скапулярію – миру і добра для рідної землі та родини.

27-ме Францисканське паломництво – найчисленніше і налічує 646 людей з різних міст і парафій. Майже тиждень вони ідуть пішки і дійшли сюди завдяки підтримці людей.

«Зустрічаєшся з добротою людською: ті булочки привезли з одного села, ті компот, ті молочко, пиріжки. Доброто людська відкриває серце і робить нас щасливими», – каже отець Андрій Немченко, учасник Францисканського паломництва.

З Рави-Руської до паломників приєдналась і Ярина, котра приходить до Бердичева вже 7-ий раз.

«В дорозі було дуже гарно, приємний вітерець нас огортав, був дощик один день. Але нам було дуже і дуже обре іти. Ми всі йшли з одним наміренням – це за мир в Україні, цей рік присвячений святості сім’ї і ми молилися за українські сім’ї», – говорить Ярина Грень, учасниця Францисканського паломництва.

Із 28-им Подільським паломництвом просити мудрості і сили прийшло багато молоді.

«Ідеш такий сонний, розумієш, що іти ще дуже далеко, але наснаги дає музична підтримка, християнські пісні, підтримують твій морально-психологічний стан, дається сила іти», – каже Ілля, паломник із Старокостянтинова.

Інші паломництва по 100-200 осіб теж підходять до кляштору босих кармелітів. Загалом очікують не менше 2-х тисяч людей. Серед них є і велосипедисти. Багато хто уперше отримав досвід паломництва.

«Це було моє перше паломництво. І для мене це було випробування: що це таке. У дорозі я знайшов свою мету, завдяки якій дійшов. Ми спілкувались все більше і більше, знаходили багато друзів, так половину України можна знайти!» – каже паломник з Харкова Денис.

«В паломництво я пішла з друзями, вони мене мотивували, бо це люди, які могли іти довгі відстані через біль, погану погоду, всі погодні біди. Вони мене надихали. Тому скоріше за все я дійшла завдяки їм», – говорить Ада, паломник з Харкова.

Пані Олену отці-кармеліти завжди виглядають серед паломників. Цій жінці у листопаді 83 роки. Але її енергійності можна позаздрити.

 «Трошки ніжки болять, але то терпимо. Я коли йду з паломниками, мені здається, я молодша. Треба ходити, щоб Бог давав здоров’я, а тоді, щоб люди бачили, що треба йти, адже ми без Бога ні до порога. Нам тяжко жити без Бога». – розповідає Олена Юрчина, паломник.

Цьогоріч паломників об’єднало гасло: «Богородице, українську сім’ю під Твій захист прийми!». Настоятель Кляштору Босих Кармелітів каже: люди гуртуються у молитві і отримують різні благодаті.

«Для мене особисто найбільша благодать – це навернення людини на віру до Бога, живу віру, спілкування з Богом. Але, звісно, багато людей також просить про зцілення, про одужання», – говорить настоятель кляштору  Рафаїл Мишковський.

Ікона Матері Божої Бердичівської, з його слів, відома своїми дивами. Святиня дарує зцілення. Зокрема дітям.

«Дівчинка 16-річна під час травмування поїздом завдяки молитві, довірі до заступництва Божої матері вже одужує, на своїх ногах ходить. Хоча лікарі сумнівалися щодо її не тільки здоров’я, а й життя», – каже настоятель кляштору.

У неділю на урочистостях біля святині очікують не менше 10 тисяч віруючих. Архієпископ з італійського міста Помпея очолить службу. Долучаться до неї посли Іспанії, Хорватії, Словаччини та Польщі, представники дипломатичних служб України.

Будьте першим, хто прокоментував "Люди з різних куточків України та світу ідуть до бердичівської святині (ВІДЕО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*