Ручна робота і натхнення: унікальні солодощі від Альони Тарабан з Житомира (ФОТО)

Житомирянка Альона Тарабан – справжній приклад наполегливості та цілеспрямованості. Нині вона створює на замовлення солодкі шедеври – торти та корпусні цукерки ручної роботи, але зізнається, що цьому передував тривалий період невдач, спроб і помилок. Втім, як і в кожному починанні, без цього ніяк не обійтися.

«Я з дитинства захоплювалася кулінарією та усім, що з цим пов’язано. Моїм кумиром був Джеймс Олівер – відомий англійський шеф-кухар, ресторатор, автор популярних у світі книг і телепередач на тему кулінарії. Передивилася усі програми за його участі, маю вдома безліч його книг, – розповідає 24-річна Альона Тарабан.

– Коли вирішила спекти перший торт, він не вийшов і я зрозуміла, що це напевно не моє. Поряд з цим, продовжила дивитися фото і відео виробів інших кондитерів, надихалася ними, захоплювалася. Щось мене підштовхувало на цей шлях, я пробувала, вчилася і поступово почалося вдаватися все краще і краще. Кондитерська справа стала моїм хобі, не відвідувала жодні курси чи майстер-класи, все опановувала самостійно, а вищу освіту я здобувала у Вінниці за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа». Якось попросила рідних подарувати мені спеціальну форму для сфер, планувала використовувати їх для декорування тортів, але побачила, що в них можна робити й цукерки.

Вони у мене не вийшли раз, другий, третій, п’ятий, шостий, а лише з сьомої спроби щось вдалося. Досі не розумію, звідки таке бажання зробити саме їх. Може, це була доля. Ті цукерки були криві та незрозумілі, але переглядаючи надалі безкоштовні тематичні відео, я робила висновки, яким чином наступного разу не допустити таких помилок. З цими знаннями все ж таки досягнула, чого хотіла. Мені дуже допомагає чоловік. Він – головний критик і дегустатор, радить, що потрібно додати, забрати, які доповнення зможуть зробити смак яскравішим. Отримавши перше замовлення на цукерки, дуже здивувалася і злякалася, опанувавши емоції зробила їх якнайкраще і далі все пішло «як по маслу». Люди замовляли цукерки, лишали просто божевільні та надзвичайні відгуки про мою роботу, смаки».

Житомирянка має 12 різних смаків цукерок (фісташка малина, кокосова карамель, груша-дорблю, апероль-апельсин, полуниця-бурбонська ваніль, кава-бейліс (із кавовим зерном всередині), фундук (із цілим фундуком всередині), чорничний йогурт, рафаело, манго-маракуя, персик-лічі, піна-колада), для кожного з яких передбачені різні полікарбонатні форми. Переважна більшість ягід – з власного саду, а решту екзотичних фруктів в сиропі фірми «Monin», разом із шоколадом замовляє у представників кондитерської продукції. За один раз шоколаду оптом бере 5-10 кг, використовує лише якісний бельгійський «Callebaut». Готові цукерки пакує в коробки по 9, 12, 16 та 24 шт. Можна обрати усі одного смаку або асорті.

У рецепті цукерок, окрім шоколаду, – желатин, ягоди, фрукти, вершки. Після приготування їх можна з’їсти відразу або тиждень зберігати в холодильнику.

«Коли обираю смаки для цукерок, у першу чергу думаю, що гарно поєднується і щоб я сама хотіла спробувати, щось підказує чоловік. Справжній фурор викликав апероль-апельсин. Це щось таке нове і всі хочуть скуштувати, – веде далі власниця бренду кондитерських виробів «sweets.zt». – Багато хто виділяє смак «кокосова карамель» за його цікавість та індивідуальність. Приготування кокосової карамелі – це витвір мистецтва. Насичена, тягуча кокосова карамель в поєднанні із кокосовою стружкою та молочним шоколадом – ідеальний тандем у моїй цукерці. Шоколад для цукерок темперую, заливаю всі свої форми. Перед цим розтоплюю какао-масло, беру жиророзчинний барвник і вручну пензликом розмальовую кожну форму, очищену спиртом. Далі наповнюю їх шоколадом, охолоджую. Готую ягідну начинку, ганаші. З дотриманням технології це все поступово поєднується в цукерки. Їх залишаю на 6-8 годин у холодильнику для стабілізації».

Юлія Демусь

Мистецтво з вишуканим смаком: житомирянка створює крафтові набори полуниці в шоколаді (ФОТО)

Улюблена справа: житомирянка готує японський десерт моті із 15 видами начинки (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "Ручна робота і натхнення: унікальні солодощі від Альони Тарабан з Житомира (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*