У 30% українських перероблених продуктів, за даними українського осередку ВООЗ, виявлено перевищення вмісту трансжирів. Відповідне дослідження було проведено у жовтні-грудні 2023 року. Про це повідомив представник ВООЗ Скіпальський.
“В межах міжнародного дослідження та у співпраці із МОЗ ми проаналізували 120 видів харчових продуктів, з них 37 не відповідають вимозі не більше 2 г трансжирів на 100 г продуктів. Тобто у 30% досліджених продуктів виявлено перевищення норми. Фактично, певна частина виробників не виконує нову норму законодавства”,
– зазначив Скіпальський.
Зокрема, йдеться про ковбасно-мʼясні вироби, морозиво, випічку, а також про вуличну їжу, страви кафе та точок швидкої їжі.
Дослідження проводили у Львові, де були визначені точки закупівлі продуктів і закуповувалися ті продукти, які широко присутні на полицях супермаркетів, та які люди споживають у достатньо великих кількостях.
Зазначимо, що наявність трансжирів у продуктах харчування підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань і смерті від ішемічної хвороби серця, при цьому харчової цінності такі продукти не мають.
Нагадаємо також, що на українських прилавках з`явилася небезпечна для здоров`я кава.
Будьте першим, хто прокоментував "У 30% українських перероблених продуктів перевищено вміст шкідливих для здоров’я трансжирів"