Улюблена справа: шоколадні квіти, інструменти, косметика, пельмені та вареники від майстрині Тетяни Кондратюк (ФОТО)

Півтора року тому Тетяна Кондратюк із Коростишева почала виготовляти на замовлення шоколадні композиції. Нині вже навіть має постійних покупців у своєму міста та робить доставку в Житомир, відправляє поштою в інші регіоні.

В асортименті – шоколадні квіти, цукерки та плитки ручної роботи із різними начинками, тематичні підбірки з нагоди професійних свят, шоколадний алфавіт, ялинкові іграшки, пельмені, вареники, предмети косметики, набори інструментів та багато іншого. Виходь красиво, а головне – смачно.

Втім, найбільшою популярністю користуються букети з півоній та троянд, хоча також робить підсніжники, кали, ромашки, хризантеми, жоржини тощо.

Розповідає, що на виготовлення одного бутона потрібно 20 хвилин часу. В букеті таких може бути кілька десятків чи навіть більше сотні. Вага квіток – 15-70 гр, висота – від 1,5-2 см до 5-7 см. Завдяки цьому їх зручно споживати – як звичайні цукерки із коробки. Зберігатися звичайні шоколадні вироби при кімнатній температурі, не обов’язково в холодильнику, можуть 6 місяців, з використанням начинки (горіхи, цукати) – вдвічі менше. Вони не тануть, добре тримають форму, адже шоколад проходить темперування.

«Працювати з шоколадом почала близько 18 місяців тому. Перебуваючи у декретній відпустці, шукала як себе ще можна реалізувати. Спершу думала, що впораюся самотужки, без навчання. Необхідну інформацію брала в мережі інтернет, переглядала відео. Потім зрозуміла, що все таки додаткові знання і навички не завадять, тому двічі проходила онлайн-курси.

Робила по кілька квіток, практикувалася на одній формі. З досвідом уже розширювала асортимент, купувала нові форми з харчового силікону. З однією формою важко працювати, бо на квітку йде десь до 30 хвилин, а якщо замовили букет на 20-50 бутонів, то так можна увесь день простояти, заливаючи шоколад і чекаючи поки він застигне, – ділиться Тетяна Кондратюк. – Купую шоколад «Callebaut» в калетах з какао-маслом – білий, молочний, чорний. Для роботи потрібна мармурова дошка чи будь-яка інша з каменю, шпатель, тарілка, мікрохвильова піч або парова баня. Шоколад розтоплюється, гріється до відповідної температури, виливається на дошку і темперується. Ця процедура забезпечує блиск і хруст виробу.

Форму наповнюємо шоколадом і залишаємо застигати при кімнатній температурі або ставимо в холодильник на хвилин 20-30, а потім дістаємо. Далі кожну квітку кріпимо на бамбукову шпажку і формуємо букет відповідної кількості та розміру. Можна комбінувати квіти з різних видів шоколаду або робити їх кольоровими, складати у букет чи просто в коробку. Полюбляють замовляти букети із маленьких троянд, по вартості це близько 600 гривень, а по кількості – 101. Коли потрібно транспортувати букет на певну відстань, то раджу півонії, адже вони менш ламкі, а троянди, за рахунок товщини пелюсток, – дуже тендітні в цьому плані. Для вареників та пельменів використовую пластичний шоколад: до розтопленого шоколаду додаю мед і він за консистенцією стає схожий на мастику, з нього і ліплю вироби з начинкою вручну».

Свої шоколадні букети майстриня також надає для проведення аукціонів по збору коштів на підтримку ЗСУ.

Юлія Демусь

«Створюю лише позитивні картини», – художниця Вероніка Донецькова про улюблені  стилі, «вільні копії» та патріотичні роботи. ФОТО

В сільській пекарні Микити Кибукевича на Житомирщині випікають 20 різновидів хлібобулочних виробів (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "Улюблена справа: шоколадні квіти, інструменти, косметика, пельмені та вареники від майстрині Тетяни Кондратюк (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*