Stay with Ukraine
coin24 crypto exchange
coin24 crypto exchange
Stay with Ukraine
1X FAN models
1xfan manager

Житомирянка виготовляє зефірні квіти, ягоди, гриби, кактуси, пельмені (ФОТО)

Житомирянка виготовляє зефірні квіти, ягоди, гриби, кактуси, пельмені (ФОТО)

Три роки тому сестри Юлія та Ольга з Житомира створили власний проєкт «ART FOOD». З 2022-го у асортименті мають натуральні зефірні завитки з оригінальними смаками та неймовірні зефірні квіти, ягоди, гриби, кактуси, морквини, писанки, пельмені, тематичні фігури на Gender party, хрещення чи до інших свят із тематичними написами за бажанням.

Замовлення приймають через соцмережі, відправляють по всій Україні. Їх зефір неодноразово смакували навіть за кордоном – в Німеччині, Польщі й Ірландії.

Для класичного зефіру передбачені набори, що йдуть у коробках по 6 та 9 штук, квіткові композиції та фігурний зефір можуть бути в капелюшних коробках та коробках-акваріумах, бузок, а також малина з трояндами – у плетених кошиках.

Приготуванням зефіру повністю займається Юлія. Називає це справою, яка приносить шалене задоволення. Усе робить на домашній кухні, використовуючи кухонний комбайн, каструлю-ківш, одноразові мішки та інше приладдя для відсаджування класичного зефіру чи квітів. Є окремий стелаж, на якому зефір стабілізується. Весь інвентар зберігає в окремій шафці, а металеві насадки щоразу кип’ятить. Працює в рукавичках і шапочці.

Складові для свого зефіру обирає ретельно – тільки якісні продукти, завдяки яким досягає бажаного результату. Яблука купують великі, зелені та кислі сорти – вони підходять ідеально. Все інше – дбайливо вирощене мамою та бабусею або ж куплене у знайомих, які мають власний сад.

В основі зефіру – фруктове або ягідне пюре, яке готує та заморожує власноруч, цукор, альбумін (сухий яєчний білок), агар-агар (природний загусник), інвертний сироп, який теж варить сама, лимонна кислота.

Свій перший зефір Юлія зробила ще кілька років тому на замовлення одного ресторану. Втім, особливого натхнення продовжувати займатися цим, не було. Після початку повномасштабного вторгнення російських військ минулого року, «ART FOOD» деякий час взагалі не працював. Згодом житомирянка у соціальній мережі побачила надихаючий пост Вікторії Назаренко про трояндовий зефір, зацікавилася і почала далі вивчати цю тему, переглядаючи відео й перечитуючи додаткову інформацію. Врешті, купила у кондитерській школі Вікторії «Le Krendel» два курси навчання і здобула необхідні навики. З липня 2022-го почалася її зефірна історія.

«ART FOOD» – це про смачні натуральні смаколики, де мінімум складових, але цікаве поєднання смаків, – пояснює Ольга, яка у проєкті виконує обов’язки менеджера з продажу. – Ми починали з класичних завитків, але завдяки нашій фантазії та прагненню робити щось неординарне, дуже швидко з’явилися різні квіткові композиції і досить незвичні варіанти. Натуральний зефір ручної роботи, як правило, замовляють в якості подарунку. Бажання презентувати дещо цікавіше за звичайні завитки, спонукає нас постійно вигадувати нове. Восени шаленою популярністю користувались грибочки. Це був топ усіх замовлень, проте вирішили тимчасово їх не готувати, бо маємо мега круті ідеї, якими і хочемо відкрити цьогорічний осінній сезон. Наразі серед замовлень лідирують квіти, а серед них найбільш популярною є лілово-фіолетова хризантема. Також є композиції із кактусів: у формочці-горщику – зефір, присипаний пісочним печивом, а зверху – зефірний кактус. Маємо багато постійних клієнтів та людей, які приходять за рекомендаціями. Їм подобається зефір від «ART FOOD», адже він не занадто солодкий і можна добре відчути смак ягід і фруктів, приваблює і дивує зовнішнім виглядом, стильним фірмовим пакуванням. Якось мали корпоративне замовлення для польської компанії, яка вітала партнерів великими ящиками нашої продукції – зефір, варення та чай. Періодично готуємо і передаємо зефір військовим на передову, аби вони могли також насолодитися дійсно смачним та оригінальним смаколиком».

Юлія Демусь

На початку липня в Пулинах проведуть щорічний «Лавандовий фестиваль»

Предмети побуту та прилади минулого століття: у Бердичеві безкоштовно можна відвідати музей старожитностей «Скриня» (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "Житомирянка виготовляє зефірні квіти, ягоди, гриби, кактуси, пельмені (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*