Підберезники, сироїжки та печериці: грибний сезон на Житомирщині (ФОТО)

Цьогоріч перші світлини грибів, зібраних у лісах на Житомирщині, користувачі соцмереж почали публікувати ще у першій половині червня.

 Переважно знаходили лисички і білі поблизу Житомира, Чуднова, Черняхова, Баранівки.

Наразі  сезон продовжується, але  похизуватися великою кількістю грибів поки не може ніхто.

 Нещодавні опади дещо покращили ситуацію – з’явилися підберезники, сироїжки, маслюки, піддубники (свинушки) та ін. 

У попередні роки грибів на Житомирщині  було дуже багато, а в обласному управлінні лісового та мисливського  господарства навіть підготували “грибну карту” з найбільш  врожайними територіями: 

– Баранівський район (білі гриби, лисички, маслюки, підосичники, підберезники).

– Коростишівський район (білі гриби, маслюки).

– Малинський район (білі гриби, лисички, опеньки, підберезники).

-Олевський район, смт Нові Білокоровичі, Білокоровичі (білі гриби, лисички, опеньки, маслюки).

– Овруцький район, смт Словечне (білі гриби, лисички, опеньки, підосичники, підберезники).

Житомиряни зазвичай по гриби їздять у Левків, Троянів, Дениші, Високу Піч та інші населені пункти у передмісті.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ доступ у лісові насадження регіону  для відвідування, збору  ягід і грибів був обмежений. 

Нині ж в області дозволено збір ягід, грибів та лікарських рослин у лісах, окрім територій, які знаходяться за 20 кілометрів від лінії державного кордону України з республікою білорусь та місцевостей, що були тимчасово окуповані росіянами навесні минулого року. 

Попри це, не варто нехтувати безпекою і в інших лісах, адже навіть там час від часу знаходять снаряди  Другої світової та уламки від збитих ракет, військової техніки, міни та інші вибухові предмети за період повномасштабної війни.

На світлинах – гриби, які зараз можна знайти на Любарщині. Попри те, що в цій частині області немає лісів, гриби ростуть у посадках, а на полях і пасовищах вже є  перші печериці.

 Юлія Демусь

Дивовижний бур’ян: лікувальні властивості та кулінарні шедеври з портулаку (ФОТО)

З лану до столу: збираємо та смакуємо свіжими огірками у розпал сезону (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "Підберезники, сироїжки та печериці: грибний сезон на Житомирщині (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*