Екскурсія у Бердичівський морг: блогер Антон Гура знайшов, що там замість туалету (ВІДЕО)

Український інтернет-блогер Антон Гура 18 серпня знову відвідав Бердичів. Минулого разу він приїздив сюди до медиків 7 серпня. Працівники КНП «Бердичівська міська лікарня» покликали чоловіка, щоб розповісти про проблеми закладу. Зокрема про неможливість довести, що захворіли на короновірус на роботі поряд з хворими на цю хворобу. Тоді приїзд блогера викликав чималий резонанс: це обговорювали бердичівські депутати, кандидати на посаду міського голови, писали про подію журналісти, телеграм-канали. Сам Антон Гура на своїй сторінці у Фейсбук повідомив: йому погрожували фізичною розправою, а згодом – судовим позовом від очільника міста Василя Мазура, котрий на відео блогера втікає від нього через другі двері свого кабінету і якого Антон у своїх стрімах назвав «гавномером» (прим. цитата).

Другий приїзд видався спокійнішим за попередній. Завідуюча реанімаційним відділенням КНП «Бердичівська міська лікарня» Ірина Тарахтелюк розповіла: після приїзду блогера адміністрація закладу ініціювала повторний розгляд справ про присвоєння профзахворювань на короновірус. Мова про 8 людей, у яких хвороба досі не визнана як професійна. Вирішується і питання оздоровчих коштів, які почали виплачувати.

Чи звільняють жінку через Антона Гуру? Ірина відповідає: ні. Каже, заяву про звільнення з посади завідуючої реанімаційним відділенням написала задовго до початку пандемії. Її, говорить, навіть просили залишитись на цій посаді. Але питання звільнення виникло ще рік тому з особистих причин. Та короновірус сплутав плани. «А зараз пазли так склались, що я можу залишитись простим лікарем-анестезіологом у лікарні, а повноваження завідуючої складаю», – розповідає пані Ірина.

Жодних дисциплінарних гонінь, кажуть медики, з часу розголосу проблемних робочих моментів не відчули.

В кабінеті директорки КНП Лариси Бабікової цього разу тривала конструктивна розмова. А після до чоловіка підійшли судмедексперти Бердичева і запросили його показати робочі умови. Почали з приміщення, де, кажуть, приймають живих людей і працюють з документами. Затим проходять безпосередньо у морг. У робочому кабінеті розповідають: віконечко тут і є вентиляцією. Електробойлер над умивальником придбали працівники власним коштом.

Суддмедексперт Світлана каже: отримає зарплату 5 тисяч гривень. Майже щодня проводить розтин 1-2 трупів. Кімната, де це роблять, обладнана столами. Але не має кондиціонера чи якогось спеціального охолоджувача повітря. Немає тут і потрібної кварцової лампи, витяжки. В приміщенні повно мух. Очисні споруди в морзі теж відсутні, після роботи з тілом все по шлангу стікає в дірку у підлозі. Але каналізації в приміщенні теж нема. Тобто і для працівників туалет відсутній в морзі, при потребі, каже Світлана, ходити на ту ж дірочку в підлозі.

Судмедэкспертиза.Туалет девушка ходит в дырочку прямо в морге . Кондиционера нет , вентиляции нет …..Это ужас .Детей от экрана убрать.

Posted by Anton Gura on Tuesday, 18 August 2020

Медик зізнається: без гумору працювати не вийде. Інакше ніяких нервів не вистачить. Бо приміщень для моргу інших немає. А грошей на поліпшення умов роботи  не виділяють через їхній брак давно.

З плюсів – лише робоча холодильна камера на 3 місця. За потреби її вмикають.

Судмедексперт бідкається: оздоровчих коштів не дають взагалі. Раніше за шкідливість роботи отримували хоча б молоко. Зараз змінилось законодавство, тож немає і цього.

Антон Гура у своєму відео обурюється: чому судді в Україні захищені, працюють у гарних умовах, отримують гідну зарплату, а судмедексперти – дихають трупними випаровуваннями, отримують копійки та ще й замість туалету мають ходити на дірочку у підлозі?

Чоловік звертається до українських медиків: «Я готовий до вас приїхати. Покажіть всій країні, як ви працюєте. Ми ж країна не 3 світу, ми країна 23 світу… Це треба бачити усім українцям».

Будьте першим, хто прокоментував "Екскурсія у Бердичівський морг: блогер Антон Гура знайшов, що там замість туалету (ВІДЕО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*